Mortex badkamer blauw "Blue Jeans"

Mortex badkamer blauw ``Blue Jeans``

Erfgoedwoning uit 1910 (bijna 113 jaar oud) in cottage stijl: Villa Malecote te Adegem. Hier werd een originele bestaande 'dressing' volledig uitgebroken en omgetoverd tot een wel heel atypische moderne stijl. Een blauwe badkamer in Mortex.
  • Onderkant bestaande uit een fiance van geëmailleerde tegels en de bovenkant in mortex.
  • Het meubel werd op maat gemaakt door Emrah van Renovaut en ik kreeg een tegel mee als kleurstaal.
  • Jeansblauw met donkerblauwe accenten die in het street art kunstwerk dat aan de muur hangt ook terugkomt.

Onder leiding van Maarten Wytinck en input van de klant gingen we verschillende keren uitgebreid rond de tafel zitten. Bij dit project kreeg ik grote artistieke vrijheid van de klant. Met hooggekwalificeerde vaklui zijn we dit project gestart. Zonder (interieur)architect.

Terwijl Maarten de sloop en opbouw coördineerde en ook zelf plaatste (raamwerk, schuine plafond, raam, muur doortrekken, leidingen, sanitair, etc) ging ik aan de slag in mijn atelier.

Ik ontwierp een gepersonaliseerde aparte stijl in de mortex-applicatie waarbij de standaard ergens ver te zoeken was.

Zo gingen we de samenstelling van verschillend product mengen met pigmenten, verschillende soorten spaantechnieken toepassen die doorgaans voor andere producten worden gebruikt,  alsook de schuur- en polierwijze werd afgewisseld. Zo werden er diverse stalen op maat gemaakt.

Na regelmatig overleg met de eindklant en diverse stalen verder werd er afgestemd en afgeklopt op wat nu het eindresultaat mag genoemd worden.

Met trots en veel zweet is het team met veel jolijt en vreugde onthaald met grootse tevredenheid en complimenten van de klant. Prachtig en boven de verwachting volgens de klant die toch een zwak heeft voor kunst. Trots is het correcte woord ook voor mezelf. 

Er komt in hetzelfde pand ook een vervolg op een lager gelegen verdieping, waar we een badkamer met inloopdouche realiseren waarbij we een oude bestaande schoorsteen(mantel) in de douche zullen integreren. Dit keer in microtopping á lá Artisan Interior. Meer verklappen we nog niet.

Wens je meer informatie of een vrijblijvende offerte voor jouw project?

Contacteer ons