StucResin

Buitentrap in Rasico

De benaming Rasico is afgeleid van “raffinage” en “silicium”. Het is een hedendaagse afwerking voor oppervlaktecoating op cementbasis die kan worden toegepast op diverse materialen. Er wordt technisch gebruik gemaakt van siliciumdioxide-deeltjes om een dunne, decoratieve en waterafstotende laag te creëren van slechts 3 à 4 millimeter dikte.

Je kunt het gebruiken voor de afwerking van bijvoorbeeld buitenvloeren en -trappen, terrassen, vensterbanken en meer oppervlakken. Voornamelijk in buitentoepassingen.

De belangrijkste voordelen van Rasico zijn talrijk. Ten eerste biedt het een uitstekende bescherming tegen slijtage, waardoor de levensduur van het behandelde oppervlak aanzienlijk wordt verlengd.

Bovendien zorgt de waterafstotende eigenschap van Rasico ervoor dat oppervlakken gemakkelijk schoon te maken zijn en minder snel vuil worden. Daarnaast verbetert het de esthetiek van materialen door een uniforme afwerking te bieden.

Last but not least is Rasico ook milieuvriendelijk, omdat het gebruik van schadelijke chemicaliën vermijdt.

 • Zeer dun aan te brengen
 • Naadloos
 • Zeer slijtvast
 • Vorstbestendig
 • Snel te installeren
rasico-0002
rasico-0004

Rasico is perfect voor de renovatie van terrassen, buitentrappen en balkons. Het materiaal wordt aangebracht met een troffel op nieuwe of bestaande ondergronden en je kan er een uniek afwerkingspatroon aan geven door je keuze van kleur en afwerkingstechniek.

De coating kan snel worden toegepast, zonder dat bestaande platen moeten worden verwijderd.

Het onderhoud van oppervlakken behandeld met Rasico is relatief eenvoudig. Regelmatig reinigen met een mild reinigingsmiddel en water is meestal voldoende om vuil en vlekken te verwijderen. Voor hardnekkiger vuil kunnen zachte borstels of microvezeldoeken worden gebruikt, maar agressieve schuurmiddelen moeten worden vermeden om de coating niet te beschadigen.

Het is ook belangrijk om te voorkomen dat het oppervlak wordt blootgesteld aan extreme hitte of chemicaliën die de eigenschappen van Rasico kunnen aantasten. Met het juiste onderhoud kan een Rasico-coating jarenlang zijn beschermende en esthetische voordelen behouden.

Projecten

Ontdek onze realisaties

Laat je alvast inspireren door onze projecten en vraag gerust naar meer informatie of bijkomende referenties
Bekijk meer realisaties
 • All
 • Microcementen
 • Mortex

Microcement in roze voor toilethal

Toilethal met roze microcement afgewerktVoor deze toiletruimte werd een microcement met roze pigment toegepast voor een stijlvolle look. Wens je [...]

Mortex spatwand en tafel

Mortex spatwand en tafelMortex meubilair is iets waar we ons de laatste jaren op gaan toeleggen zijn. In dit project [...]

Microcement betonlook

Microcement betonlookBetonlook komt de laatste jaren vaker terug voor de afwerking van badkamers en toiletruimtes in horeca, maar ook in [...]

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacteren je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Lilsedijk 29C 2340 Beerse (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier: