Kalkverf artisan Interior

Wat is kalkverf precies?

Tijdloze elegantie voor je interieur

Schilderen met kalkverf houdt in dat een met kalk geïnfuseerde verf wordt gebruikt voor je interieur. Vergelijkbare kalktechnieken worden al eeuwenlang toegepast als ambachtelijke schildertechnieken, niet alleen vanwege de esthetische aantrekkingskracht maar ook vanwege de ademende eigenschappen.

Vandaag de dag kan je daar ook het aspect ecologisch bij vernoemen, want de kalkverf wordt gemaakt op een natuurlijke basis zonder chemicaliën.

Contacteer ons voor een afspraak

Waarom kalkverf als afwerking voor je interieur?

Een natuurlijke aantrekkingskracht met hoge esthetische waarde

Kalkverf creëert een soort zachte, gevlekte afwerking die wat diepte toevoegt aan je muren. Je kan het zowel in rustieke als in strakke moderne interieurs moeiteloos inpassen. De veelzijdigheid van kalkverf zit niet alleen in de kleuren maar ook in de texturen die je ermee kan bereiken. Daardoor is het bijvoorbeeld ook een favoriet van menig interieurdesigner.

De minerale samenstelling van de kalkverf reageert met natuurlijk licht, wat zorgt voor een aangename visuele ervaring die ook iedere dag wat mee zal evolueren met het invallende zonlicht.

Ook het ademend karakter van kalkverf is een troef, je voorkomt er vochtophoping mee op de muren. En het bestaat bovendien uit natuurlijke bestanddelen, dus het milieu vaart er ook wel bij.

Kalkverf
kalkpleister afwerking

Eenvoudig onderhoud

Behoud de schoonheid van je geverfde interieur met de juiste zorg. Regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en het vermijden van agressieve chemicaliën verlengen de levensduur van oppervlakken met kalkverf.

Welke kleuren zijn mogelijk met kalkverf?

Inspiratie of kleuradvies nodig? We nodigen je graag uit voor een afspraak in ons atelier waar je tal van texturen en kleuren kan ontdekken en ervaren voor je beslist.

Uw interieur creatief afwerken? Contacteer ons!
Artisan Interior stalen in atelier
kalkpleister

Aandachtspunten bij kalkverf

Veelvoorkomende fouten om te vermijden

Bij kalkverf kan de verleiding groot zijn om te veel lagen aan te brengen. Alleen heb je dan finaal iets dat misschien al meer op kaleien lijkt. De schoonheid van kalkverf ligt net in een vleugje subtiliteit en dus een wat dunnere afwerking. Zo kan je de natuurlijke elegantie erin leggen.

Een andere veel gemaakte fout is een oneffen ondergrond nemen. Kalkverf geeft inderdaad wel structuur, maar eventuele onvolkomenheden op de muur moeten wel worden opgelost voordat we beginnen. Kalkverf verbetert het uitzicht, maar het zal onderliggende problemen niet blijvend verbergen. Een glad oppervlak zorgt voor een foutloze afwerking, ook voor structuurverven.

Toepassingen van kalkverf

Kalkverf kan in zowat iedere ruimte worden toegepast:
 • Badkamers: Kalkverf is een ademende verf, wat het zeer geschikt maakt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Uiteraard wel op voorwaarde dat de ventilatie goed zit.
 • Keukens: ook voor rustieke of moderne keukens kan je erg creatief zijn met wanden in kalkverf.
 • Woonkamers: hier zien we kalkverf wellicht het vaakste terug vanwege de aantrekkelijke esthetische resultaten.
 • Slaapkamers: ook voor de afwerking van slaapkamers is kalkverf zeker een goede optie. Het wordt ook geregeld in hotels toegepast.
Uw interieur met kalkverf afwerken? Contacteer ons!
kalkpleister

Ontdek onze realisaties met kalktechnieken

Bekijk meer realisaties
 • All
 • Kalkpleister

Kalkpleister bar & kast

Kalkpleister bar & kast Wens je meer informatie of een vrijblijvende offerte voor jouw project?Contacteer ons

Wens je meer informatie of een vrijblijvende offerte voor jouw project?

Contacteer ons

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacturen je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Pannenfabriek 1, 2360 Oud-Turnhout (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier:

  Vaak gestelde vragen over kalkverf

  Is kalkverf geschikt voor natte ruimtes?

  Ja, kalkverf is zeer geschikt voor badkamers en keukens vanwege de ademende eigenschappen waardoor muren nooit vochtig blijven staan. Een goede ventilatie is natuurlijk wel noodzakelijk, maar dat is in de meeste woningen zeker het geval.

  Hoe lang moet kalkverf drogen?

  De droogtijd varieert meestal tussen de 24 en 48 uur tussen de verschillende lagen. Factoren zoals vochtigheid en de aard van de muur kunnen invloed hebben op de droogtijden.

  Hoe kan je scheuren in kalkverf repareren?

  Wij zouden eigenlijk zeggen: blijf daar gewoon mooi vanaf! Want kleine scheurtjes maken in feite wel deel uit van de charme van dit materiaal, maar als je het echt wil kan een beetje licht schuren en/of lokaal wat extra aanbrengen meestal volstaan.

  Kan je kalkverf aanbrengen over bestaande verf?

  Het is noodzakelijk om bestaande verf te verwijderen voor optimale hechting, waardoor de duurzaamheid van je kalkverfafwerking wordt gegarandeerd. Een reeds geschilderde muur zal dus eerst moeten worden vrijgemaakt.