Kalkverf artisan Interior

Wat is kalkverf precies?

Tijdloze elegantie voor je interieur

Schilderen met kalkverf houdt in dat een met kalk geïnfuseerde verf wordt gebruikt voor je interieur. Vergelijkbare kalktechnieken worden al eeuwenlang toegepast als ambachtelijke schildertechnieken, niet alleen vanwege de esthetische aantrekkingskracht maar ook vanwege de ademende eigenschappen.

Vandaag de dag kan je daar ook het aspect ecologisch bij vernoemen, want de kalkverf wordt gemaakt op een natuurlijke basis zonder chemicaliën.

Contacteer ons voor een afspraak

Waarom kalkverf als afwerking voor je interieur?

Een natuurlijke aantrekkingskracht met hoge esthetische waarde

Kalkverf creëert een soort zachte, gevlekte afwerking die wat diepte toevoegt aan je muren. Je kan het zowel in rustieke als in strakke moderne interieurs moeiteloos inpassen. De veelzijdigheid van kalkverf zit niet alleen in de kleuren maar ook in de texturen die je ermee kan bereiken. Daardoor is het bijvoorbeeld ook een favoriet van menig interieurdesigner.

De minerale samenstelling van de kalkverf reageert met natuurlijk licht, wat zorgt voor een aangename visuele ervaring die ook iedere dag wat mee zal evolueren met het invallende zonlicht.

Ook het ademend karakter van kalkverf is een troef, je voorkomt er vochtophoping mee op de muren. En het bestaat bovendien uit natuurlijke bestanddelen, dus het milieu vaart er ook wel bij.

Kalkverf
kalkpleister afwerking

Eenvoudig onderhoud

Behoud de schoonheid van je geverfde interieur met de juiste zorg. Regelmatig schoonmaken met een vochtige doek en het vermijden van agressieve chemicaliën verlengen de levensduur van oppervlakken met kalkverf.

Welke kleuren zijn mogelijk met kalkverf?

Inspiratie of kleuradvies nodig? We nodigen je graag uit voor een afspraak in ons atelier waar je tal van texturen en kleuren kan ontdekken en ervaren voor je beslist.

Uw interieur creatief afwerken? Contacteer ons!
Artisan Interior stalen in atelier