Meubels restaureren met Milk Paint

imitatietechnieken-qraqueleren-kast

Uw meubels restaureren met Milk Paint?

In de wereld van meubelrestauratie is er een tijdloze techniek die de laatste tijd veel aandacht krijgt vanwege het vermogen om oude meubels nieuw leven in te blazen: meubels restaureren met Milk Paint.

 

Deze methode heeft hernieuwde populariteit gekregen vanwege het vermogen om verweerde meubels weer om te toveren tot prachtige interieurstukken. Graag een vleugje vintage charme aan je leefruimte toevoegen? Wij helpen je graag met meubelrestauratie met Milk Paint.

Neem vrijblijvend contact op
imitatietechnieken-qraqueleren-kast

Wat is Milk Paint precies?

Milk Paint is een verf met een natuurlijke basis. Een van de hoofdbestanddelen is caseïne, wat een melkeiwit is. Daar wordt ook een deel klei, kalk en een aantal andere pigmenten aan toegevoegd. Het is een biologisch product. Alle ingrediënten zijn in principe ook ecologisch afbreekbaar, dus milieuvriendelijk. 

De verf is geschikt voor gebruik op poreuze materialen zoals houten meubilair. Het kan glad worden aangebracht, maar het leent zich ook voor imitatietechnieken en verouderingstechnieken zoals craqueleren of doorschuren. 

Kast in milk paint

Hoe pakken we jouw meubels aan?

1. Voorbereiding van het oude meubelstuk

We beginnen met het grondig reinigen van het meubelstuk. We verwijderen vuil, vet, of oude verf. Daarna schuren we het oppervlak om een glad canvas te creëren voor de milk paint.

 

2. Milk Paint mengen

De Milk Paint is oorspronkelijk in poedervorm, die we dan met water gaan mengen tot we de gewenste consistentie bereiken.

 

3. Eerste laag aanbrengen

De eerste laag milk paint wordt gelijkmatig over het oppervlak aangebracht.

 

4. Verouderingseffect in het meubelstuk (optioneel)

Hier hebben we een aantal creatieve opties. Voor een charmante vintage uitstraling kunnen we het meubels als het ware verouderen door op sommige plekken verf weg te schuren. We kunnen de Milk Paint ook gewoon voller aanbrengen.

 

5. Opvolgende lagen aanbrengen

Afhankelijk van de voorgaande keuzes, worden er bijkomende lagen voorzien tot we het gewenste dekkingsniveau bereikt hebben.

 

6. Beschermen

Om het stuk te beschermen en de levensduur ervan te verlengen, voorzien we steeds een beschermende toplaag. Dit kan mat of glanzend van aard zijn.

 

7. Meubels opnieuw monteren

Nadat de verf en de afdichting volledig zijn opgedroogd, monteren we de meubels opnieuw en kunnen ze weer in je interieur worden geplaatst.

imitatietechnieken-doorschuren kast

Interesse in Milk Paint voor jouw project? Wij helpen je graag!

Meubels restaureren met Milk Paint is dus een tot de verbeelding sprekende manier om oude meubelstukken nieuw leven in te blazen en ze te voorzien van een vleugje vintage charme. 

Wil je graag meer weten over deze of andere verouderingstechnieken of wil je jouw meubels laten behandelen met Milk Paint? Contacteer ons vrijblijvend of maak een afspraak in ons atelier.

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacteren je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Lilsedijk 29C 2340 Beerse (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier:

  Vaak gestelde vragen over Milk Paint

  Kan je milk paint gebruiken op elk type meubel?

  Ja, milk paint werkt goed op houten meubels, maar het kan ook worden gebruikt op andere oppervlakken met de juiste voorbereiding.

  Is milk paint milieuvriendelijk?

  Absoluut! Milk paint is niet giftig, biologisch afbreekbaar en vrij van schadelijke chemicaliën, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

  Moet je de oude verf verwijderen voordat je milk paint gebruikt?

  Doorgaans zullen we oude verflagen eraf halen. Zeker wanneer een gladde afwerking vereist wordt in het project. Maar het hangt soms ook af van de look die je wilt bereiken. In sommige gevallen kan milk paint ook op een bestaande afwerking worden gedaan om een speciaal effect te bereiken.

  Kan je verschillende kleuren milk paint mengen?

  Ja, je kunt verschillende kleuren milk paint mengen om een aangepaste tint te creëren die helemaal bij jouw interieur past.

  Hoe onderhoud je meubels die met milk paint zijn geschilderd?

  Om de meubels in goede staat te houden, veeg je ze regelmatig af met een vochtige doek. Gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen!