2 x speciale verfsoorten die wij gebruiken in onze projecten

Bio-ecologische en anti-allergische verfsoorten

Bij Artisan Interior streven we ernaar om niet alleen esthetische, maar ook duurzame en gezonde oplossingen te bieden voor binnenschilderwerk. Een belangrijke pijler in ons aanbod is het gebruik van bio-ecologische verven en speciale verfsoorten zonder silicaat, die ideaal zijn voor mensen met allergieën. In deze blog leggen we de voordelen van deze verfsoorten uit en hoe we ze toepassen in onze projecten.

Neem vrijblijvend contact op

Bio-ecologische verven voor uw interieur

Bio-ecologische verven zijn gemaakt van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Ze bevatten geen schadelijke chemische stoffen zoals vluchtige organische stoffen (VOS) die vaak in traditionele verven te vinden zijn.

 • Deze verven zijn veilig voor zowel de mens als het milieu.
 • Ze zijn biologisch afbreekbaar en hebben een minimale impact op de natuur
 • Dit maakt ze een uitstekende keuze voor onze milieubewuste klanten.

Voordelen van bio-ecologische verven

 • Gezondheid en welzijn: Bio-ecologische verven stoten geen giftige dampen uit, waardoor ze de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren. Dit is vooral belangrijk voor mensen met luchtwegproblemen, allergieën of gevoeligheden voor chemische stoffen.
 • Duurzaamheid: Door te kiezen voor natuurlijke grondstoffen dragen deze verven bij aan de vermindering van de ecologische voetafdruk. Ze ondersteunen duurzame productieprocessen en verminderen afval en vervuiling.
 • Levensduur en esthetiek: Ondanks hun milieuvriendelijke samenstelling bieden bio-ecologische verven uitstekende dekking en duurzaamheid. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en afwerkingen, zodat u geen concessies hoeft te doen aan de esthetiek van uw interieur.
milpaint-ambachtelijk-schilderwerk

Verven zonder silicaat: voorkom allergie aan het verfproduct

Silicaat is een bindmiddel dat vaak in traditionele verven wordt gebruikt. Hoewel het robuust en duurzaam is, kan het bij sommige mensen allergische reacties veroorzaken. Verven zonder silicaat, ook wel hypoallergene verven genoemd, zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met allergieën of gevoelige huid.

Voordelen van verven zonder silicaat

 • Hypoallergeen: Deze verven zijn ontworpen om allergische reacties te minimaliseren. Ze bevatten geen irriterende stoffen, wat ze ideaal maakt voor huishoudens met allergische leden.
 • Ademend vermogen: Veel van deze verven hebben een hoge dampdoorlaatbaarheid, wat betekent dat ze de muren laten ‘ademen’. Dit helpt schimmelvorming te voorkomen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat.
 • Veiligheid en comfort: Naast het verminderen van allergische reacties zorgen deze verven voor een comfortabelere leefomgeving, vrij van schadelijke chemicaliën.
Restauratietechnieken Artisan Interior

Toepassing bij Artisan Interior

Bij Artisan Interior passen we deze bio-ecologische en allergievriendelijke verven toe op verschillende manieren:

 • Consultatie en advies: We beginnen met een grondige consultatie om de specifieke behoeften en voorkeuren van onze klanten te begrijpen. Op basis daarvan adviseren we over de beste verfopties.
 • Voorbereiding en uitvoering: Onze vakmensen zorgen voor een zorgvuldige voorbereiding van de ondergronden en een vakkundige toepassing van de verven, waarbij ze gebruik maken van de nieuwste technieken en kwaliteitsproducten.
 • Nazorg: Na voltooiing van het project bieden we gedetailleerde onderhoudsinstructies en zijn we altijd beschikbaar voor eventuele vragen of aanvullende diensten.

Bij Artisan Interior zetten we ons dus continu in voor het leveren van schilderwerk dat niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook bijdraagt aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Door het gebruik van bio-ecologische verven en speciale verven zonder silicaat, bieden we onze klanten een veilige, milieuvriendelijke en allergievriendelijke keuze.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor uw volgende schilderproject. Samen kunnen we werken aan een mooiere en gezondere toekomst.

Chocoladebruin interieur voorbeeld

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacteren je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Lilsedijk 29C 2340 Beerse (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier: