Barbiecore: de terugkeer van roze in het interieur

Toilethal in roze microcement

Roze integreren in jouw interieur?

Het jaar 2023 zal de geschiedenis ingaan als het jaar van de Barbie-film met Margot Robbie en Ryan Gosling. Je weet wel: die film die bijna letterlijk de wereldvoorraad aan roze verf uitputte bij de decoropbouw.

 

Een verrassend neveneffect van de hele mania rond de film, was het ontstaan van een nieuwe interieurtrend met de illustere naam “Barbiecore”. Simpel gezegd: roze heeft na een lange afwezigheid zijn weg helemaal teruggevonden in menig huiselijke inrichting. En dat hebben we ook bij Artisan Interior al gemerkt aan de klantvragen.

Neem vrijblijvend contact op
Toilethal in roze microcement

Wat is Barbiecore precies?

Dat het gebruik van rozetinten het voornaamste aspect is binnen de Barbiecore-trend is evident. Maar denk daarbij zeker niet aan dat kitscherige jaren ’70 roze uit grootmoeders’ badkamer die je sowieso meteen hebt uitgebroken bij je renovatiewerken. Het gaat hier wel degelijk over het stijlvol integreren van kleuren in een hedendaags totaalinterieur.

 

Minimalistisch interieur – maximalistisch kleurgebruik

De creatieve lijn is in hoofdzaak de combinatie van een minimalistisch interieur met een kleurrijke afwerking.  Het interieur staat dus niet bezaaid met meubels, kasten, opbergboxen, kaders en wat nog allemaal. Je streeft vooral naar een functioneel interieur met enkele kleurrijke blikvangers die een pak meer tot de verbeelding spreken dan de klassieke tijdloze witte tinten bijvoorbeeld.

Toilethal in roze microcement

Kan je roze tijdloos maken?

Nu denk je misschien: “trends waaien altijd voorbij, en ik wil er later geen spijt van hebben eens het uit de mode is.” Goed punt. Daarom denken wij ook graag met je mee om bijvoorbeeld dat roze echt tijdloos te gaan maken.

Dat tijdloze karakter kan je vooral bewerkstelligen door zachte rozetinten te gebruiken. Dat kan je dan ideaal gaan combineren met bijvoorbeeld houten meubilair in een natuurlijk ogend bruin. Zo zit je voor vele jaren gebeiteld. Een ander idee is een combinatie van lichtroze en grijs.

Die keuze maakten we ook bij het interieur van Bros interieurarchitecten. Het roze microcement werd gecombineerd met een unieke stucdeco in lavastructuur waarop het logo in goudkleur is aangebracht.

bros interieur

Retro jaren '80 en '90

De trouwste Barbiefans weten natuurlijk dat de hoogdagen van de poppetjes dateren uit de jaren ’80 en ’90. Daarom kan je in deze trend ook gerust een aantal retro items uit die periode in je interieur voorzien. Denk maar aan een vintage boekenrekje voor je magazines, een fraai LEGO-bouwwerk, of de typische lampadaires met kwastjes. Het zijn maar een handvol ideeën.

Ook voor winkels, horeca en bedrijfsinterieurs

De Barbiecore trend zien we overigens niet alleen in woningen terug, ook voor winkels, horecazaken of kantoren mochten we al her en der een stevige vleug roze introduceren. Bijvoorbeeld deze recente toilethal in micocement.

Toilethal in roze microcement
Toilethal in roze microcement

En wat doen we met Ken? Een blauwtje lopen?

Wie Barbie zegt, zegt natuurlijk ook Ken. Alleen associëren we hem natuurlijk niet meteen met roze maar eerder met een fashionable blauwe denim. Wel, ook daar kunnen we een creatief interieur mee maken. Hiervoor halen we graag ons project “Blue Jeans” naar boven.

Voor deze high-end badkamer in een gerenoveerde villa ontwikkelden we onder andere een Mortex kleur op maat, die is geïnspireerd op de klassieke blauwe jeansbroeken. Niet dat we voor dit specifieke project meteen aan Ken zaten te denken, maar het achterliggende idee hoort zeker ook thuis in het hele Barbie-universum. Een blauwtje lopen hebben we bij deze klant in ieder geval niet gedaan. Wel een gedurfd maar zeer stijlvol badkamerinterieur geïntegreerd.

Mortex badkamer blauw Blue Jeans

Interesse in een stijlvol interieur? Wij helpen je graag!

Het mag duidelijk zijn dat Barbiecore dus niet zomaar een voorbijgaand iets hoeft te zijn, de insteek erachter kan zeker ook als interieur voor de lange termijn.

Wil je graag meer weten over onze interieurtechnieken of graag een samenwerking aangaan voor jouw project? Contacteer ons vrijblijvend of maak een afspraak in ons atelier.

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacteren je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Lilsedijk 29C 2340 Beerse (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier: