Mortex meubels? Ontdek onze inspirerende voorbeelden

mortex tafel

Uw meubels opwaarderen met Mortex?

Voor het restaureren van meubels zijn er veel technieken mogelijk, denk maar aan Milk Paint, patines of imitatietechnieken. Maar wist je dat het ook mogelijk is om meubels te bezetten in Mortex? Sterker nog: wij hebben er een specialisatie van gemaakt om meubels te behandelen in mortex en ze zo een volledig nieuw elan te geven.

Hier vind je alvast een aantal inspirerende voorbeelden van onze hand. Graag meer weten of jouw meubelstuk fraai laten afwerken in Mortex? Contacteer ons vrijblijvend.

Neem vrijblijvend contact op
Mortex tafel

Meubelbekleding in Mortex? Hoe werkt dat?

We beginnen steeds met een bestaand (doorgaans houten) meubelstuk als basis, dat kan een tafel zijn, een kast, een rek, etc. Het maakt eigenlijk niet uit uit welke houtsoort het originele stuk bestaat.

Na de voorbereidende schuurwerken en primers voor een betere hechting, gaan we het meubelstuk bezetten met meerdere lagen Mortex. Dat is een soort high-end microcement die je bijvoorbeeld wel kent van de betonlook afwerking van badkamers of werkbladen. Het is een zeer stevig materiaal van Belgische makelij, waarmee je naadloos kan afwerken.

Op die manier kunnen we dus een écht uniek meubelstuk gaan creëren, geheel op maat en van idee tot realisatie. Zowel in afmetingen als dikte, samenstelling, kleur en texturen. Je hoeft dus niet per se zelf over een oud stuk te beschikken, alles kan ook op maat vervaardigd worden en afgewerkt in ons atelier.  

mortex microtopping op tafel

Mortex tafels

Hoe pakken we jouw meubels aan?

1. Voorbereiding van het oude meubelstuk

We zorgen ervoor dat het meubelstuk schoon, droog en vrij is van stof en vet. Daarna schuren we het oppervlak lichtjes op om de hechting te verbeteren.

 

2. Primer aanbrengen

We brengen een primer aan op het meubelstuk en laten dit eerst en vooral goed drogen voor we verder gaan.

 

3. Hechtprimer aanbrengen

Voor meubels met zeer gladde oppervlakken zoals sommige houten tafelbladen, kan het nodig zijn om nog een extra hechtprimer aan te brengen.

 

4. Eerste laag Mortex

We mengen de Mortex

 

5. Opvolgende lagen aanbrengen

Vervolgens worden er bijkomende lagen voorzien tot we het gewenste dekkingsniveau bereikt hebben. Ter versteviging kunnen we ook werken met een gaas van microvezel als wapening tussen de lagen wanneer nodig.

 

6. Schuren en sealen

We schuren het oppervlak om de oneffenheden glad te maken. Om het stuk optimaal te beschermen en de levensduur ervan te verlengen, voorzien we steeds een beschermende toplaag, dit kan glanzend of ook matter gedaan worden.

mortex tafel artisan interior

Interesse in Mortex voor jouw project? Wij helpen je graag!

Meubels restaureren of creëren met Mortex is dus een uitgelezen manier om tot een waarlijk uniek stuk te komen dat een echte eyecatcher kan worden in jouw interieur.

Wil je graag meer weten over deze of andere technieken of wil je jouw meubels laten behandelen met Mortex? Contacteer ons vrijblijvend of maak een afspraak in ons atelier.

Stuur een bericht

Vul onderstaande formulier in,
we contacteren je binnen de 48u

  Onze gegevens:

  • Lilsedijk 29C 2340 Beerse (Atelier)
  • Graatakker 84, 2300 Turnhout (Maatschappelijke zetel)

  BTW:

  BE0777.722.838

  Route naar ons atelier:

  Vaak gestelde vragen over Mortex meubels

  Kan Mortex worden toegepast op antiek meubilair?

  Absoluut, Meubels bekleden kan nieuw leven inblazen in antiek meubilair, waarbij de charme behouden blijft en er een moderne touch wordt toegevoegd.

  Hoe lang duurt het proces van meubels bekleden?

  De duur varieert op basis van de grootte en complexiteit van het meubelstuk. Gemiddeld duurt het enkele dagen voor professionele toepassing.

  Hoe onderhoud je meubels die met Mortex zijn bezet?

  Mortex is uit zichzelf al een zeer krasvast materiaal en de afwerkingslaag stoot ook vocht en vuil af. Om de meubels in goede staat te houden, veeg je ze regelmatig af met een vochtige doek. Gebruik zeker geen agressieve reinigingsmiddelen!